МЕНЮ
ПЕРСПЕКТИВА
КУРС ВАЛЮТ
ОПИТУВАННЯ
КОНТАКТИ
PDF Друк e-mail

ЗАТВЕРДЖЕНО ПОРЯДОК АВТОРИЗАЦІЇ ЕЛЕКТРОННИХ МАЙДАНЧИКІВ

 

20 червня 2018 року

 

Міністерством юстиції України зареєстровано від 07.06.2018 за №684/32136 спільний наказ Фонду державного майна України та Адміністрації Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України від 15.05.2018 за №656/307 «Про затвердження Порядку авторизації електронних майданчиків». Порядок визначає процедуру авторизації електронних майданчиків, встановлює вимоги до електронних майданчиків та їх операторів, визначає умови підключення авторизованих електронних майданчиків до єдиної бази даних звітів про оцінку та підстави їх відключення від єдиної бази звітів.

 

 

Zatverdzheno-Poryadok-avtoryzatsiyi-elektronnykh-maydanchykiv

 

 

Спільним наказом Фонду державного майна України та Адміністрації Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України від 15.05.2018 за №656/307, зареєстрованим Міністерством юстиції України від 07.06.2018 за №684/32136, затверджено Порядок авторизації електронних майданчиків. Даний Порядок визначає процедуру авторизації електронних майданчиків, встановлює вимоги до електронних майданчиків та їх операторів, визначає умови підключення авторизованих електронних майданчиків до єдиної бази даних звітів про оцінку та підстави їх відключення від єдиної бази звітів. Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

 

Згідно Порядку, оператором електронного майданчика визнається юридична особа або фізична особа – підприємець, зареєстровані в установленому законом порядку на території України, що мають право на використання авторизованого електронного майданчика.

 

У свою чергу, авторизований електронний майданчик – це авторизована Фондом державного майна України інформаційно-телекомунікаційна система, яка має комплексну систему захисту інформації з підтвердженою відповідністю відповідно до Закону України «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах» та забезпечує реєстрацію суб'єктів оціночної діяльності, розміщення, отримання і передавання інформації та документів (без попередньої ідентифікації суб'єкта оціночної діяльності в єдиній базі) до єдиної бази з метою перевірки оціночної вартості об'єкта нерухомості, здійснення автоматичної ідентифікації суб'єкта оціночної діяльності, нотаріуса або особи, яка вчиняє дії щодо операцій з відчуження об'єктів рухомого майна, користування сервісами з автоматичним обміном інформацією, доступ до яких здійснюється за допомогою мережі Інтернет.

 

Порядком, зокрема, передбачено:

 

  • вимоги до електронних майданчиків та їх операторів;

 

  • порядок створення та роботи спільної комісії Фонду держмайна та Адміністрації Держспецзв'язку;

 

  • порядок підключення авторизованих електронних майданчиків до єдиної бази;

 

  • підстави відключення авторизованих електронних майданчиків від єдиної бази.

 

Внесення інформації зі звітів про оцінку до єдиної бази здійснюється через авторизовані електронні майданчики після реєстрації суб'єкта оціночної діяльності та автентифікації на авторизованому електронному майданчику за допомогою електронного цифрового підпису.

 

Перевірка реєстрації звітів про оцінку в єдиній базі здійснюється нотаріусами або особами, які вчиняють дії щодо операцій з відчуження об'єктів рухомого майна, після автентифікації нотаріусів або осіб, які вчиняють дії щодо операцій з відчуження об'єктів рухомого майна, на авторизованому електронному майданчику за допомогою електронного цифрового підпису.

 

Використання інформації з єдиної бази здійснюється користувачами єдиної бази після їх автентифікації в єдиній базі за допомогою електронного цифрового підпису.