МЕНЮ
ПЕРСПЕКТИВА
КУРС ВАЛЮТ
ОПИТУВАННЯ
КОНТАКТИ
PDF Друк e-mail

ІНДЕКСИ ЦІН НА БУДІВЕЛЬНО-МОНТАЖНІ РОБОТИ ЗА 2015-2021 РОКИ

 

12 лютого 2022 року

 

Індекс цін на будівельні роботи – показник, що характеризує зміни цін у часі в будівництві (при виконанні будівельно-монтажних робіт). Індекс цін на будівельно-монтажні роботи виявляє зміни вартості фіксованого набору матеріальних ресурсів в поточному періоді в порівнянні з попереднім або базисним. Під матеріальними ресурсами розуміються будівельні матеріали, вироби, конструкції і енергоносії, що використовуються при виконанні будівельно-монтажних робіт. Спостереження за змінами цін на матеріальні ресурси (без податку на додану вартість) проводиться з вибіркового кола організацій, які виконують будівельні роботи. Індекс цін на будівельні роботи дозволяє визначити тенденції зміни цін як в будівництві в цілому, так і за типами будівель і споруд.

 

 

Price-indices-for-construction-and-installation-works-for-2015-2021_01

 

 

У зв’язку із реорганізацією колишнього Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіонбуд) та створення на його базі Міністерства розвитку громад та територій України (Мінрегіон) після 01.01.2019 року перестали публікуватися індекси цін на будівельно-монтажні роботи.

 

Як наслідок, повідомляємо про можливість використання після 01.01.2019 індексів цін на БМР, які публікує Державна служба статистики України (Держстат України) на своєму офіційному сайті у розділах «Статистична інформація. Ціни і тарифи» та «Статистична інформація. Будівництво».

 

 

Зведена таблиця індексів цін на будівельно-монтажні роботи з 2015 по 2021 роки

(значення індексів надаються у відсотках відносно попереднього місяця)

 

Price-indices-for-construction-and-installation-works-for-2015-2021_02

 

 

Водночас, для більшої зручності можна також користуватися індексами, опублікованими на сайті Minfin.com.ua у розділах «Індекс інфляції в Україні 2000-2022» (зведена таблиця індексів споживчих цін з 2000 по 2022 роки) та «Індекс цін на будівельні роботи 2015-2021» (зведена таблиця індексів цін на будівельно-монтажні роботи з 2015 по 2021 роки, представлених у відсотках відносно попереднього місяця).

 

 

Індекс цін на будівельно-монтажні роботи за всіма категоріями в 2021 році

(значення індексів надаються у відсотках відносно попереднього місяця)

 

Price-indices-for-construction-and-installation-works-for-2015-2021_03

 

 

У останньому розділі також наявна інформація про індекси цін на будівельно-монтажні роботи за всіма категоріями в 2021 році, а саме: будівлі (житлові, нежитлові), інженерні споруди (транспортні споруди, трубопроводи, комунікації, ЛЕП, промислові споруди інші).

 

 

Джерело інформації: Державна служба статистики України