МЕНЮ
ПЕРСПЕКТИВА
КУРС ВАЛЮТ
ОПИТУВАННЯ
КОНТАКТИ
PDF Друк e-mail

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ КОМІСІЇ АФО З МІЖНАРОДНОЇ СЕРТИФІКАЦІЇ

НА ПРАВО ПРИСВОЄННЯ СТАТУСУ «ВИЗНАНИЙ ОЦІНЮВАЧ WAVO-WRV»

(WORLD RECOGNISED VALUER)

 

15 вересня 2019 року

 

Всесвітня Асоціація Оціночних Організацій – World Assosiation of Valuation Organization (WAVO), членом якої є Всеукраїнська Асоціація Фахівців Оцінки  (АФО), рішенням Виконавчого Комітету WAVO від 09 серпня 2019 року делегувала АФО право сертифікувати оцінювачів на отримання статусу «Всесвітньо Визнаний Оцінювач» – World Recognised Valuer (WRV). Оцінювачам, які успішно пройшли сертифікацію, WAVO присвоює статус «Визнаний Оцінювач Всесвітньої Асоціації Оціночних Організацій WAVO-WRV».

 

 

Informatsiyne-Povidomlennya-Komisiyi-AFO-z-mizhnarodnoyi-sertyfikatsiyi-na-pravo-prysvoyennya-statusu-Vyznanyy-Otsinyuvach-WAVO-WRV

 

 

Для проведення міжнародної сертифікації практикуючих оцінювачів на отримання статусу WAVO-WRV рішенням Президії АФО створена Комісія з Міжнародної Сертифікації (КМС). У своїй діяльності КМС керується Положенням про порядок міжнародної сертифікації оцінювачів на присвоєння статусу WAVO-WRV та спирається на керівні настанови з цього питання Виконавчого Комітету WAVO (WAVO Executive Board – www.wavoglobal.org).

 

Головним принципом діяльності КМС є неупереджений висококваліфікований та ретельний розгляд атестаційної справи оцінювача та фахове тестування претендентів на отримання статусу WRV з урахуванням:

 

  • Загального та спеціального рівня знань з питань вартісної оцінки.

 

  • Наявності практичного досвіду в сфері професійної оціночної діяльності.

 

  • Наявності національного сертифіката оцінювача.

 

  • Бездоганної професійної репутації.

 

  • Знання вимог діючих редакцій Національних Стандартів та Міжнародних Стандартів Оцінки (International Value Standards – IVS) Міжнародного Комітету зі Стандартів Оцінки (IVSC).

 

  • Успішного проходження сертифікації на право отримання статусу WRV – «Визнаний Оцінювач WAVO-WRV».

 

  • Прийняття зобов’язань керуватися в своїй діяльності Кодексом Етики та Професійної Поведінки Оцінювача.

 

КМС розробила порядок проведення сертифікації та затвердила вимоги до оцінювачів, які претендують на статус WRV. Виконавчий Комітет WAVO схвалив надані для розгляду документи з сертифікації і дав дозвіл КМС від імені WAVO та АФО сертифікувати оцінювачів на присвоєння їм статусу WRV.

 

КМС планує 30-31 жовтня 2019 року провести сертифікаційну сесію зі складанням іспиту на визнання WRV. Склад учасників сертифікаційної сесії формується згідно поданих заяв оцінювачів. Форма заяви надається КМС за запитом кандидата. Запити на участь в сертифікації надсилаються на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду . Після отримання запиту КМС разом з формою заяви участь в сертифікації кандидату також надсилається електронна версія останньої версії Міжнародних Cтандартів Оцінки з метою опрацювання для проходження тестування.

 

30 жовтня 2019 року для претендентів на звання WRV будуть організовані практичні заняття на засвоєння основних положень Міжнародних Cтандартів Оцінки і питань, що будуть внесені на тестування.

 

31 жовтня 2019 року буде проведено тестування кандидатів, за результатами якого КМС прийме рішення про відповідність їх знань та навичок рівню WRV. Протокол засідання КМС разом із результатами тестування кандидатів буде передано в Президію АФО для остаточного затвердження списку оцінювачів, які рекомендуються WAVO для присвоєння їм звання WRV.

 

АФО надсилає відповідні документи у Виконавчий комітет WAVO для реєстрації оцінювачів, яким присвоєно статус WRV та для розміщення їх в реєстрі WAVO-WRV та на сайті WAVO.

 

Оцінювачу, який успішно пройшов сертифікацію, оформлюється та видається іменний сертифікат «Всесвітньо Визнаний Оцінювач» – World Recognised Valuer (WRV) затвердженого міжнародного зразка та надається право використовувати особисту печатку встановленого зразка. Оцінювач який отримав статус WRV, має право позначати цей статус при листуванні у вигляді скорочення WRV, яке вказується після його прізвища.

 

Рішенням Президії АФО оплата сертифікації оцінювачів на отримання статусу «Всесвітньо Визнаний Оцінювач» встановлена в розмірі 8000 гривень. Оплата здійснюється на рахунок АФО. Для підтримання статусу World Recognised Valuer (WRV) в реєстрах на сайтах WAVO та АФО оцінювачі, які отримали цей статус, щорічно до першого квітня поточного року сплачують на рахунок АФО – 2000 гривень.

 

Всі, хто бажає отримати статус  World Recognised Valuer (WRV), повинні до  07 жовтня 2019 року надіслати на електронну адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду відповідну заяву на участь у сертифікації.