МЕНЮ
ПЕРСПЕКТИВА
КУРС ВАЛЮТ
ОПИТУВАННЯ
КОНТАКТИ
PDF Друк e-mail

АНДРІЙ ГЕРУС: ПІД ЧАС ОФОРМЛЕННЯ УГОД З НЕРУХОМІСТЮ

УКРАЇНЦІ НЕ ПОВИННІ ПЛАТИТИ НЕСПРАВЕДЛИВІ І ШТУЧНО

ВИГАДАНІ ПЛАТЕЖІ ЯКИМОСЬ СХЕМНИМ «ПРОКЛАДКАМ»

 

03 вересня 2019 року

 

Голова Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус запропонував свій перший законопроект, яким вносяться зміни до Податкового кодексу, щоб шляхом створення Єдиної бази звітів про оцінку майна унеможливити стягнення штучно вигаданих платежів під час оформлення угод з нерухомістю. Про це у вівторок, 3 вересня, Герус написав у Facebook.

 

 

Andrey-Gerus-Vo-vremya-oformleniya-sdelok-s-nedvizhimostyu-ukraintsy-ne-dolzhny-platit-nespravedlivyye-i-iskusstvenno-vydumannyye-platezhi-nekim-skhemnym-prokladkam_01

 

 

У команді Зеленського анонсували скасування «вигаданих» платежів при оформленні угод з нерухомістю. Автором законопроекту є голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус, – передає ТСН.

 

Голова Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус запропонував свій перший законопроект, яким вносяться зміни до Податкового кодексу, щоб шляхом створення Єдиної бази звітів про оцінку майна унеможливити стягнення штучно вигаданих платежів під час оформлення угод з нерухомістю. Про це у вівторок, 3 вересня, Герус написав в Facebook.

 

«Перший мій законопроект, щоб під час оформлення угод з нерухомістю українці не платили несправедливі і штучно вигадані платежі якимось схемним «прокладкам»(підставним фірмам – ред.)», – написав він.

 

За його словами, такий принцип буде закладатися і в усі інші його законодавчі ініціативи. «Така ж логіка буде у всіх моїх законодавчих ініціатив. Не символізм, не політичні гасла, а рішення, які мають позитивний практичний ефект для резидентів України», – зазначив Герус.

 

Відповідно до опублікованого ним фрагменту законопроекту, дохід від продажу об'єкта нерухомості буде визначатися виходячи з ціни, зазначеної в договорі купівлі-продажу, але не нижче ринкової вартості такого об'єкта в Єдиній базі звітів про оцінку.

 

 

Andrey-Gerus-Vo-vremya-oformleniya-sdelok-s-nedvizhimostyu-ukraintsy-ne-dolzhny-platit-nespravedlivyye-i-iskusstvenno-vydumannyye-platezhi-nekim-skhemnym-prokladkam_02

 

 

Єдина база звітів про оцінку – державна автоматизована інформаційно-телекомунікаційна система, до складу якої входять база даних та модуль електронної перевірки результату оцінки об'єкта нерухомості на відповідність ринковими цінами на подібні об'єкти (з метою перевірки вартості об’єктів оподаткування, внесеної суб’єктом оціночної діяльності). Власником такої системи буде держава в особі Фонду державного майна України.

 

 

Джерело: ТСН